Мени
shutterstock_1603634091

Одржана обука за Глобал Воисес

На 04.02.2016, во просториите на Метаморфозис се одржа обукa за волонтери-преведувачи за Глобал Воисес. Обуката ја проследија 3 учесници кои се запознаа со концептот на Глобал Воисес, платформата и можностите за вклучување во оваа волонтерска заедница. „Глобал војсис“ е волонтерска заедница од повеќе од 800 автори, аналитичари, ...

DON_1192

Се одржа првиот координативен состанок од ACTION SEE проектот

 За време на првиот координативен состанок кој се одржуваше од 28 до 30 јануари во ГЕМ клубот во Скопје, партнерите од ACTION SEE проектот уште еднаш се сложија дека ИКТ алатките во нивните земји, без разлика дали се развиени од граѓанските организации и државата, не се доволно употребувани, а најмногу поради недостатокот на свесност...

flag_yellow_low

Бараме да се спроведат вистински реформи за фер и слободни избори!

До: Претседателот на Европската комисија Жан-Клод Јункер; Потпретседателката на Европската комисија и висока претставничка на ЕУ за надворешни работи и безбедносна политика Федерика Могерини; Делeгација на ЕУ во Македонија; Пратеници во Европскиот парламент; Раководителот на Сениорската експертска група – Рајнхард ...

^4D8C791881A7CAD7136C844AD473586E4C35883CC1209E8DFF^pimgpsh_fullsize_distr

Одржана презентација на Анализа на законската рамка за образование и можностите за вклучување на отворените образовни ресурси

На 26.01.2016 година, со почеток во 11.00 часот, во Центарот за конференции и студии при Националната и универзитетска библиотека Св. Климент Охридски – Скопје, се одржа презентација на Анализата на законската рамка за образование и можностите за вклучување на отворените образовни ресурси. Презентацијата ја отвори претставник од ...